Uw incassospecialist in Haarlem
Bel vrijblijvend:
Home > Beslaglegging
Rechtershamertje op geldbundel

Beslaglegging in Haarlem

De mogelijkheden van beslaglegging

De vakman kan in de regio Haarlem uw gehele debiteurenbeleid voor u uit handen nemen, ook als de debiteur alsnog niet wil betalen na meerdere herinneringen en aanmaningen. We starten dan een gerechtelijke procedure waarbij de rechter bepaalt of u als schuldeiser in uw recht staat.  Zo ja, dan sommeert de rechter de schuldenaar om alsnog te betalen. Doet hij dat niet, dan zijn er via een gerechtsdeurwaarder mogelijkheden voor beslaglegging.

Conservatoir beslag

Dit is een vorm van tijdelijke beslaglegging en is bedoeld om te voorkomen dat er na een gerechtelijke procedure niets meer te halen valt bij uw debiteur. Hiervoor is het ook niet nodig om een uitgebreide rechtszaak te hebben, u heeft alleen toestemming nodig van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank. Dit kunnen wij voor u regelen.

Derdenbeslag en executoriaal beslag

Via derdenbeslag kunt u via de werkgever of uitkeringsinstantie beslag laten leggen op een deel van het loon of de uitkering van de schuldenaar. Het deel waarop beslag gelegd kan worden is afhankelijk van de belastingvrije voet. Daarnaast is het mogelijk om beslag te leggen op bezittingen, als laatste middel om betaling af te dwingen. Wanneer de wanbetaler na beslag nog niet overgaat tot betalen, kunnen deze bezittingen vervolgens verkocht worden zodat u alsnog uw geld krijgt.

Wilt u meer weten over de procedure van beslaglegging? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen in Haarlem en omstreken? Neem dan direct contact met ons op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Menu Title