Uw incassospecialist in Haarlem
Bel vrijblijvend:
Home > Incassobureau > De Wet Incassokosten (WIK)
De Wet Incassokosten (WIK)

De Wet Incassokosten (WIK)

Incassokosten regelen in Haarlem

Sinds 1 juli 2012 is in Nederland de Wet Incassokosten (WIK) in werking getreden. Deze wet is voor schuldeisers van groot belang. Deze wet verplicht u als schuldeiser om eerst een kosteloze aanmaning te sturen voordat u een incassobureau of deurwaarder in de arm neemt.

Regels voor incassokosten

De WIK is in het leven geroepen om klanten en consumenten te beschermen. De weg regelt wat u in rekening mag brengen bij de schuldenaar. U mag de incassokosten in rekening brengen en rengte over de openstaande som. De kosten voor het versturing van een aanmaning of administratie zijn voor uzelf.

Een belangrijke voorwaarde voor het in rekening brengen van incassokosten is de WIK brief. Deze brief is een betalingsherinnering. De brief stelt de schuldenaar in staat om alsnog binnen 14 dagen te betalen. In de brief vermeldt u het bedrag van de openstaande rekeningen en de hoogte van eventuele incassokosten. Een voorbeeldbrief vindt u hier.

Incassokosten berekenen in Haarlem

Voor de incassokosten is door de wet een maximumbedrag vastgesteld. Dit is een bedrag van €6.775,- . Via de onderstaande tabel kunt u het bedrag dat u in rekening mag brengen zelf berekenen. Reken hierbij met het totaal van de openstaande rekeningen. Ontstaan er nieuwe schulden? Neem dit bedrag dan ook mee in de berekening.

Incassokosten tabel

Hulp bij incasso

Komt u er in de regio Haarlem niet uit met uw schuldenaar? Wilt u weten wanneer u een incassobureau of deurwaarder moet inschakelen? De vakman staat klaar in Haarlem om uw vragen te beantwoorden.

Menu Title